HVOR KOMMER INSPIRATIONEN FRA?

“BAYA HIBE no. 1” 100 x 100 cm. Akryl og oxideret kobber på lærred. Værket er inspireret af havets brusende bølger på Baya Hibe strand, Den Dominikanske Republik.

NATUR

Utallige former og farvekombinationer fra naturen er fuldendte og giver mange idéer til nye projekter i LEAARTS atelier. Bl.a. har den givet inspiration til de abstrakte værker som tager sit udspring i havet. “Naturen er skabt perfekt! Vi mennesker kan kun prøve at efterligne den!” fortæller Lea der også er betaget af kunst-genren Trompe l’oel (trick-of-the-eye) og hun ser hen til den danske kunstner Otto Frello når hun maler naturalistiske malerier.

Det at kunne male så beskueren tænker “Hvad var det egentlig vi så – blev vi taget ved næsen eller hvad?” fascinerer hende og er til stor inspiration i hendes værker som VITALIZED zero og VITALIZED no. 1.

“Ancient Guardians” 120 x 300 cm. Olie på lærred. Værket er bl.a. inspireret af Otto Frello og hans malerteknik // Bestillingsarbejde af Lea Hulgaard 2016.

MUSIK

Når arbejdet går igang er det yderst vigtigt for hende at have musikken med i det univers hun befinder sig i. Det giver hende ro og inspiration til at udtrykke sig kunstnerisk. For at komme derhen bruger hun stemning og følelser fra musikkens verden. Musikgenren er electronic, emotionel og klassisk. Nogle gange hver for sig og andre gange mixet. Björk, Aurora, og Agnes Obel, er blandt favoritterne som alle har en inspirerende, eventyrlig lyd. Lyt her til Agnes Obel  og mærk det drømmende univers.